Danebu Kongsgaard er nytt medlem i HANEN

Danebu Kongsgaard i Aurdal i hjertet av Valdres er blitt medlem av HANEN , næringsorganisasjonen for gardsmat og bygdeturisme i Norge. Styreleder i HANEN, Espen Blåfjelldal overrakte i dag skilt og gratulasjoner til vertskap og ansatte.

Fra venstre: Daglig leder Danebu Kongsgaard Kari Bakke Kulhuset, og styreleder i HANEN Espen Blåfjelldal. Foto: Linn-Helene Larsen.

PRESSEMELDING

Aurdal 28.05.19 2019

Danebu Kongsgaard er nytt medlem i HANEN

Danebu Kongsgaard i Aurdal i hjertet av Valdres er blitt medlem av HANEN , næringsorganisasjonen for gardsmat og bygdeturisme i Norge. Styreleder i HANEN, Espen Blåfjelldal overrakte i dag skilt og gratulasjoner til vertskap og ansatte.

"​Flere nordmenn ønsker å reise i eget land, og flere turister kommer til Norge for å feriere og oppleve lokal mat, natur og kultur. Vi er derfor glade for å ønske Danebu Kongsgaard velkommen som nytt medlem og en god representant for våre verdier som er kultur, bærekraft, omtanke og opplevelser. Danebu Kongsgaard vil være et positivt bidrag til en voksende gruppe av dyktige tilbydere innen bygdeturisme og lokalmatprodusenter og gjøre det enda mer attraktivt å legge turer og arrangementer til Valdres".

​Link til presentasjon på hanen.no finner du her https://www.hanen.no/bedrift/913

Danebu Kongsgaard er et hotell med spennende historie som driver med kurs, konferanse og selskaper. Med sin plassering nærmere 1000 m.o.h. med panoramautsikt over Jotunheimen og Hemsedalsfjellene, men likevel kort vei til alle fasiliteter, aktivitets- og kulturtilbud i hele regionen. Vertskapet på Danebu Kongsgaard er Kari Bakke Kulhuset og Harald Kulhuset som tok over rundt påsketider 2015. Om det å bli medlem i HANEN sier de:

"Vi er glade for å bli opptatt i det gode selskapet HANEN representerer. Lokal mat er viktig for både oss og våre kunder. ​Vi er så heldige at vi har mange lokale tilbyderne som leverer flotte råvarer til oss året rundt. Alt som serveres skal være på naturens premisser. Er ikke råvarene å oppdrive i nærområdet, vektlegges alltid økologiske, nasjonale produsenter.​Vår kjøkkensjef Gøran Bring er lidenskapelig opptatt av lokale råvarer. Gøran har vært ansatt på Danebu Kongsgaard siden sommeren 2016 og har satt sitt eget preg på menyen. Det viktigste er de rene smaker råvarene byr på. Her handler det om lokal aure, lam, reinsdyr, elg, spekemat og mange gode desserter. Danebu har for tiden samarbeid med over 20 lokale leverandører."

HANEN

HANEN​ er i positiv utvikling og) representerer over 500 bedrifter innen gardsmat og bygdeturisme. Organisasjonen fremmer medlemmenes interesser overfor myndigheter og og gjør dem synlige overfor både et norsk og utenlandsk publikum. HANEN administrerer godkjenningen av bedrifter som bruker veiskiltet ​Veghanen​ som er kjent for mange og drifter hanen.no, det eneste nettstedet med oversikt over gardsmat og bygdeturisme i hele Norge.

HANEN
Næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge www.hanen.no

HANEN var også arrangøren bak Oste-VM i Bergen. Her deltok mange medlemmer i konkurransen om å ha verdens beste ost 2018.

Styreleder i HANEN er Espen Blåfjelldal som driver Valdres Mathus i Bagn.
https://nyheter.hanen.no/post/183841022457/ny-styreleder-i-hanen

Fra venstre: Danebus Harald Kulhuset, daglig leder Kari Bakke Kulhuset, kjøkkensjef Gøran Bring, kokk Mette Henriksen, Espen Blåfjelldal, og Danebus Robert Medik. Foto: Linn-Helene Larsen.

Kontaktpersoner:

Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder HANEN. telefon : 913 33 148
Robert Medik, Booking- og salgsansvarlig Danebu Kongsgaard telefon: 907 19 715
Agneta Linden Moen, medlemsansvarlig HANEN telefon 91395007

 

HANEN
Næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge www.hanen.no