Informasjon vedr. koronaviruset

Danebu Kongsgaard har dessverre for øyeblikket stengt, men VI ÅPNER IGJEN 19. JUNI.

Covid-19 tiltak

Danebu Kongsgaard følger til enhver tid de gjeldene retningslinjer og anbefalinger fra lokale helsemyndigheter.

* Alle våre ansatte har mottatt informasjon og retningslinjer for hvordan de skal håndtere mulige og faktiske smittetilfeller. 


* Våre ansatte er godt trent i håndtering av smittevernsrutiner og hvordan de skal gjennomføre gjeldende retningslinjer. 


* Våre miljø og bærekraftstiltak er en svært viktig del av vårt arbeid. Vi strekker oss langt for å levere på dette også i dagens situasjon, men av hensyn til sikkerhet rundt smittevern blir det dessverre en kortsiktig innvirkning på noen av tiltakene som f.eks. plast og engangsforpakninger. 


* Økt fokus på håndhygiene. 


* Vi har skjerpede og strenge renholdsrutiner for hotellhygiene. 


* Regelmessig desinfisering av fellesarealer, slik som resepsjon, toaletter, bar- og 
restaurantområder. 


* Regelmessig desinfisering av utsatte flater, slik som dørhåndtak og kortterminaler. 


* Renholdspersonalet bruker smittevernsutstyr som bl.a. engangshansker som byttes 
hyppig. 


* Antibac er tilgjengelig i fellesområder. 


* Klare retningslinjer for håndtering av kolleger som viser tegn på smitte. 


Endrede rutiner i forbindelse med servering av mat og drikke 


* Vi har utarbeidet egne tiltak og retningslinjer for håndtering av mat- og drikkeservering. 
 * Hotellets frokostbuffet erstattes med frokostmeny som serveres i vår frokostsalen. 


* Buffeter blir generelt ikke brukt. 


* Bordene i restauranten og i kafeen er plassert iht. myndighetenes anbefalinger og 
vaskes mellom hver bordsetting. 


* I resepsjonen er det en liten kiosk med mulighet for å kjøpe engangsforpakninger med 
snacks og forfriskninger som kan nytes på rommet. 


* All mat som ikke er i forpakning serveres direkte fra kjøkkenet. 


Endringer for større selskap

* Valg mellom runde bord med færre personer per bord, større langbord med avstand mellom personer, eller mindre kvadratiske eller rektangulære bord hvor avstand blir mer naturlig. 


* Bordene plasseres iht. myndighetenes retningslinjer. 


* Konferansesalen kan utvides ved hjelp av partytelt og alle dører åpnes helt for å utvide 
rommet. 


* Spredning av gjester ved å bruke flere rom som oppholdsrom. 


* Ingen vannkarafler, buffet/fingermatfat el. – alt blir servert individuelt. 


Dette kan du gjøre for å forebygge smitte: 


* Unngå å hoste eller nyse direkte på andre. 


* Hold minst én meters avstand til personer som hoster. 


* Hoste inn i et papirlommetørkle som du kaster. Deretter må du vaske deg på hendene. 
Hvis du ikke har et papirlommetørkle, bør du hoste i albukroken slik at du ikke sprer dråper ut i lufta. Du kan også bruke et desinfeksjonsmiddel som inneholder alkohol, hvis du ikke har såpe og vann tilgjengelig. 


* Finn alternativer til håndhilsning og klemming. 


* Opplever du symptomer på Covid-19, som forkjølelse, feber, hoste eller nedsatt 
allmenntilstand ber vi deg holde deg hjemme. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen tilbake når du er symptomfri. 


Kanselleringer som følge av Covid-19 


* Kansellering er omkostningsfritt om du opplever symptomer på Covid-19, eller om restriksjoner skulle strammes inn og du ikke har mulighet til å besøke hotellet.

Les mer på https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/  


 

Du kan laste ned pdf format våre Covid-19 tiltak her...