Danebu Kongsgaards Restaurant

Lokale kokker, lokale råvarer

Vår kjøkkensjef Gøran Bring er lidenskapelig opptatt av lokale råvarer. Han har 22-års erfaring som kokk fra hotell og restaurant.

Gøran har vært ansatt på Danebu Kongsgaard siden sommeren 2016 og har satt sitt eget preg på menyen. Det viktigste for han er de rene smaker råvarene byr på. Her handler det om lokal aure, lam, reinsdyr, elg, spekemat og mange gode desserter.

Med seg på laget har han Mette Henriksen som har jobbet som kokk siden 2001 og har god kunnskap om kosthold samt matallergier.

Yngstemann er læring Mats Bråten som gjennomfører sitt andre år hos oss.

Vi er så heldige at vi har mange lokale tilbyderne som leverer flotte råvarer til oss året rundt. Du vil kunne smake på flere av deres produkter under ditt opphold.
Alt som serveres skal være på naturens premisser. Er ikke råvarene å oppdrive i nærområdet, vektlegges alltid økologiske, nasjonale produsenter.

Våre lokale leverandører er:

- Spekepølse og spekeskinke fra Rein Valdresmat i Åbjør

- Spekepølse Eine/Bagn pølsemakeri

- Lam fra Tyinlam

- Fjellgris fra Stølsvidda

- Viltkjøtt fra Piltingsrud gard

- Geit og spekepølse fra Solvang gard, i Lykkja/Beito

- Reinsdyr fra Jotunheimen

- Lokale kjøttprodukter fra Reboli

- Reinsdyr og kraftbein fra MF kjøtt

- Brød og kanelsnurrer fra Bakeriet i Bagn

- Flatbrød fra Valdres Bakst

- Ost fra Beito Ysteri

- Ost og rakfisk fra Wangensten AS

- Aure og rakfisk fra Røn Gård og Lofoss Fisk

- Aure og rakfisk fra Hande Gård

- Aure og rakfisk fra Haadem Fisk

- Aure og rakfisk fra Noraker Gård

- Økologiske solbær fra Bøe Gård i Vang

- Bringebær fra Geir Harald Fodnes, Heggemoen i Lobygda

- Øl fra Små Vesen

- Egg fra Øybakken gård i Etnedal

- Honning fra Plassen Forsøksgård

 

Åpningstider i restauranten:

Frokost:

Vår frokostbuffet er åpen mellom 08:00 og 10:00 om ikke annet er avtalt.

 

Lunsj:

 

Vi har åpent for lunsjservering mandag t.o.m. søndag mellom kl. 12.00 og 16.00.
Håndverkerlunsj serveres mandag t.o.m. fredag fra kl. 11.00

 

Middag/  À la carte:

 

Middag/ À la carte serveres fra kl. 17.00 – 20.00

Vi anbefaler bordbestilling på tlf. 45 10 10 10

 

Vår restaurant er ypperlig for arrangement opp til 100 personer, og Danebu Kongsgaard har lang erfaring med bryllupsfester og festmiddager.

 

Velkommen til oss!

 

SE BILDER

Klikk på bildet for større / slideshow...

SEND EN FORESPØRSEL
Bookingtelefon +47 61 35 76 00 eller +47 45 10 10 10