Danebu Kongsgaards Restaurant

Åpningstider i restauranten

Frokost

Vår frokostbuffet er åpen mellom 08:00 og 10:00 om ikke annet er avtalt.

Lunsj

Vi har åpent for lunsjservering mandag t.o.m. søndag mellom kl. 12:00 og 16:00.
Håndverkerlunsj serveres mandag t.o.m. fredag fra kl. 11:00

Middag/  À la carte

Middag/ À la carte serveres fra kl. 17:00 – 20:00

Vi anbefaler vår Kongsgaardhella, en 6-retters bestående av lokalmat servert på skiferhelle, med tilpasset drikkevarer.
Må forhåndsbestilles min. 1 dag i forveien.

Vi anbefaler bordbestilling på tlf. 45 10 10 10

Vår restaurant er ypperlig for arrangement opp til 100 personer, og Danebu Kongsgaard har lang erfaring med bryllupsfester og festmiddager.

 

VELKOMMEN TIL OSS!

 

Lokale kokker, lokale råvarer

Vår kjøkkensjef Gøran Bring er lidenskapelig opptatt av lokale råvarer. Det viktigste for han er de rene smaker råvarene byr på. Her handler det bl.a. om lokal aure, lam, reinsdyr, elg, spekemat m.m.

Gøran har 22 års erfaring som kokk i hotell- og restaurantbransjen og har vært ansatt på Danebu Kongsgaard siden sommeren 2016. Her har han satt sitt eget preg på menyen.

Med seg på laget har han Mette Henriksen som har jobbet som kokk siden 2001 og har god kunnskap om kosthold samt matallergier.
Yngstemann er Mats Bråten som har vært lærling hos oss de siste to årene og som nå har bestått fagprøve som kokk.

Alt som serveres fra vårt kjøkken skal være på naturens premisser. Er ikke råvarene å oppdrive i nærområdet, vektlegges alltid økologiske, nasjonale produsenter. Vi er så heldige at vi har mange lokale tilbyderne som leverer flotte råvarer til oss året rundt. Du vil kunne smake på flere av deres produkter under ditt opphold hos oss.

Sanseriket Valdres

 

Jeg sanser – ser, hører, lukter, smaker og føler. Den sjette sansen kiler og krydrer tilværelsen. Indre og ytre opplevelser skjerper sansene mine. Jeg lever.
Draken er viljesterk og kraftfull. Draken appellerer til den sjette sansen – til fantasien. Han er mytisk og mystisk, spennende og kanskje litt skremmende. Valdres har hjerterom. Dette finner du igjen i maten vår.
For å gjøre det enklere å velge en rett basert på lokale matvarer så ha vi merket disse i menyene med draken - som er en del av den visuelle identiteten for Sanseriket Valdres.

Beskyttede betegnelser er en offentlig merkeordning som sikrer at norske matskatter får den beskyttelsen og anerkjennelse de fortjener.

Både kurv fra Valdres og Rakfisk fra Valdres er merket med Beskyttet geografisk betegnelse på lik linje som Gorgonzola fra Piemonte og Lombardiet, eller Prosciutto di Parma.

 

Om lokalmat på Danebu

Kurv fra Valdres

Kurv frå Valdres er urøkt spekepølse laget i samsvar med gamle tradisjoner i Valdres.Spekepølse ble laget for å konservere kjøtt og innmat som ikke ble utnyttet på annen måte etter høstslaktingen på gardene. Benevnelsen ”kurv” har i lang tid blitt brukt i Valdres om alle typer spekepølse. Kurv fra Valdres omfatter de tre hovedtypene storfe, småfe eller vilt.

Rakfisk fra Valdres

Tradisjon, kultur og opplevelse er ordene som beskriver Rakfisk fra Valdres best. Valdres er i dag et primærområde for produksjon av rakfisk i Norge, men produksjonen kan spores helt tilbake til 1600-tallet. Raking av fisk er en gammel konserveringsmetode.  Ørreten er klekket, oppdrettet, slaktet og foredlet av seks ulike rakfiskprodusenter i Valdres. Den produseres kun av det beste fiskeråstoffet, og legges i butt senest to timer etter slakting. Rakfisk fra Valdres selges i tre varianter: Mild, lagret og vellagret. Variantene bestemmes ut fra modningstid.

Mer informasjon om våre leverandører finner du her, LES MER...

 

SE BILDER

Klikk på bildet for større / slideshow...

SEND EN FORESPØRSEL
Bookingtelefon +47 61 35 76 00 eller +47 45 10 10 10